Când doi se ceartă….fugi!
NICOLAE MAREȘ
NICOLAE MAREȘ
Pe toți ne deranjează conflictele. Acesta este adevărul pur și indiscutabil! Ce sunt conflictele și de ce se creează?
Conflictul este o stare neagreabilă ce este declanșată de un dezacord de opinii.
Această stare se poate declanșa ca o ceartă în interiorul nostru, între ceea ce ne dorim și ceea ce suntem capabili a face în mod real, între dorința sufletului și rațiune, dar și în exterior, între două sau mai multe persoane. La baza conflictelor sunt implicate stările emoționale de moment, experiența de a gestiona aceste reacții subconștiente instinctive, dar și cantitatea de credințe, axiome, păreri după care se ghidează fiecare și considerate ca fiind adevăruri absolute.
De aici se naște și zicala populară: „Dacă vrei să-ți fie bine, nu-i face altuia ce ție nu-ți place!”
Câți dintre noi însă iau în calcul această vorbă plină de înțelepciune din bătrâni?
Animalul nesatisfăcut din noi, sau eternul copil interior se manifesta prin impulsivitate lipsită de rațiune și întărită de orgoliu, nevoi sau nemulțumiri neștiute chiar de noi!
Așadar cred cu tărie că pentru a plana un conflict fie interior fie exterior este obligatoriu și vital să începi să te cunoști: Cine ești? Ce dorești de la tine și de la viață? Care sunt nevoile, așteptările, nemulțumirile tale și de ce le-ai creat? Care sunt realele motive pentru care te simți într-un anumit fel? Scrie pe un caiet personal răspunzând sincer și păstrează-l căci voi reveni cu exerciții ajutătoare de autodescoperire.
Mulțumesc pentru timpul tău petrecut pe pagina mea. Să-ți fie de folos!